Rugsėjo 26 d.- Europos kalbų diena

19/09/2024

Rugsėjo 26 d.- Europos kalbų diena

Rugsėjo 26 d.- Europos kalbų diena, kuria siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į kalbų ir kultūrų įvairovę Europoje, gerbti kiekvieną kalbą, o tai reiškia – puoselėti daugiakalbystę. Taip pat, norime paskatinti visus mokytis kuo įvairesnių kalbų mokyklose, universitetuose ir vėliau, juos baigus.

Valstybės institucijų kalbų centras kartu su Europos komisijos atstovybe Lietuvoje bei Sostinės vaikų ir jaunimo centru organizuoja Europos kalbų dienos renginius.

11:00 val. Lietuvos respublikos Seimo lankytojų centre bus atidaryta vaikų ir jaunuolių iliustracijų konkurso geriausių darbų paroda bei apdovanoti konkurso nugalėtojai.

12:30 val. Vilniaus „Vyčio“ gimnazijoje vyks kalbų dirbtuvės pavadinimu „Pasimatymas su kalbomis“, kur mokiniai, atvykę iš įvairių mokyklų, galės „pasimatyti“ su įvairiomis kalbomis – su tomis, kurias jau moka ar kurių mokosi mokykloje, ir su rečiau vartojamomis.

15:00 val. Europos kalbų dienos renginio Protų kovų Europos kalbų labirintas’ 2024 finalas, kuriame dėl pagrindinio prizo – kelionės į Europos parlamentą – susirungs aštuonios 16-mečių komandos iš įvairių Lietuvos mokyklų.

Europos kalbų dienos renginius globoja LR Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Renginio mecenatas – Europos Parlamento nariai Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė.